Reglement for fotokonkurransen «Naturen i Nord»

Reglement for fotokonkurransen «Naturen i Nord» på https://northcouncil.net

KVALIFISERING

1.1 Konkurransen er åpen for alle som bor i en av kommunene som er med i Rådet for grensekommuner i nord, og bildene må være tatt i medlemskommunene.

Medlemskommuner:

  • Enontekiö, Inari, Sodankylä og Utsjoki i Finland
  • Karasjok, Kautokeino, Nesseby, Porsanger, Sør-Varanger og Tana i Norge
  • Kola-distriktet, Lovozero-distriktet, Pechenga-distriktet og Nikel-byen i Russland
  • Kiruna i Sverige.

1.2 Konkurransen startet den 27. april2018 og avsluttes den 30. september 2018.

INNLEVERING AV MATERIALE

2.1 Deltakerne skal sende bildene til e-postadressen info (at) northcouncil.net  Maksimal størrelse på meldingen, inkludert vedlagt bilde, er 32 MB.  Bilder må inneholde en kort tekst på minst 10 ord (eller ikke mer enn 40 ord) som beskriver bildet. Bildeteksten må inneholde avsenderens navn, bosted og det nøyaktige stedet hvor bildet ble tatt. Bildene kan bli lagt ut på arrangørens nettside. Arrangøren forbeholder seg retten til å avvise oppføringer som ikke er i tråd med de fullstendige kravene oppgitt på bildeinnleveringssiden.

2.2 Hver deltaker kan sende inn ett bilde, men han/hun har lov til å endre bildet maks. tre ganger innen fristen.

2.3 Bilder som sendes inn, må være tatt av deltakeren selv.

2.4 Digital manipulering som forvrenger virkeligheten på bildene, vil ikke bli tillatt. Bare grunnleggende forbedringer som skarphet- og kontrastjustering, enkel beskjæring eller enkle effekter/filtre vil bli tillatt.

2.5 Innleveringsfristen er 30. september 2018, før kl. 23.59 finsk tid. Bilder som er tatt før 27. april 2018, kan delta i konkurransen.

COPYRIGHT/OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK

3.1 Hvert bilde som sendes inn, må være det opprinnelige arbeidet til deltaker som også må være opphavsrettsinnehaver. Bildet skal ikke være publisert i tidligere fotokonkurranser.

3.2 Deltakeren skal beholde opphavsretten til bildene som er innlevert til konkurransen.

3.3 Ved å sende inn et bilde til konkurransen, anses deltakerne for å ha gitt Rådet for grensekommunene i Nord og dets medlemskommuner rett til å bruke bildet i trykte eller elektroniske medier vederlagsfritt, med det formål å markdedsføre konkurransen eller publisere resultatene av konkurransen. Annen bruk av bildemateriale skal avtales mellom arrangøren og konkurransedeltaker. Når et bilde blir brukt av arrangøren, vil deltakeren bli kreditert tilsvarende.

PREMIER

4.1 Prisene kan ikke overføres eller byttes til kontanter eller varer/tjenester. Første premie er et gavekort på 400 € til Rajala Pro Shop, andre premie er et gavekort på 250 € og tredje preme er et gavekort på 150 €. Prisene inkluderer finsk MVA som ikke kan trekkes fra eller kompenseres. Arrangøren betaler de aktuelle skattene til myndighetene.

4.2 Arrangøren forbeholder seg retten til å endre eller erstatte konkurransepremiene og/eller endre konkurransens reglement dersom og når det er nødvendig, uten varsel.

4.3. Arrangøren er ansvarlig for å bestille premiene og levere dem til vinnerne.

4.3 Arrangøren skal ikke holdes ansvarlig for eventuelle feil ved noen av premiene, og eventuelle problemer eller spørsmål knyttet til premiene skal rettes til produsent/leverandør av premiene.

DOMMERE OG RESULTATER

5.1 Bildene blir valgt av et dommerpanel og deres beslutning er endelig. Det skal ikke være noen korrespondanse vedrørende utvelgelsesprosessen og avgjørelsen.

5.2 Dommerpanelet vil vurdere bildene basert på følgende kriterier:

– Kunstnerisk/visuell appell

– Hvorvidt bildet fanger essensen av temaet

– Originalitet og kreativitet

5.3 Dommerpanelet forbeholder seg retten til ikke å tildele premiene dersom bildene ikke oppfyller kravene i dette dokumentet.

5.4 Resultater av konkurransen vil bli lagt ut på nettstedet https://northcouncil.net og vinnere vil også bli varslet via e-post.

GODKJENNING AV REGLEMENT

6.1 Ved å sende inn et bilde til konkurransen, vil deltakerne anses å ha akseptert og samtykket til å være bundet av konkurransens reglement.

6.2 Samtidig som arrangøren skal utvise forsiktighet under innsamling, utvelgelse og lagring av bilder, skal han ikke holdes ansvarlig for tap, tyveri eller ødeleggelse av bildene.

ARRANGØR

7.1 Fotokonkurransen “Northern Nature” arrangeres av Rådet for grensekommuner i Nord.