Valokuvakilpailun säännöt

POHJOINEN LUONTO”  -VALOKUVAKILPAILU, https://northcouncil.net

KILPAILUN SÄÄNNÖT

 1. KILPAILUUN OSALLISTUMINEN

1.1 Kilpailu on avoin jokaiselle, joka asuu Pohjoisten rajakuntien jäsenkunnassa. Kuvan on oltava otettu jonkin jäsenkunnan alueella.

Jäsenkunnat:

 • Enontekiö, Inari, Sodankylä ja Utsjoki Suomessa
 • Etelä-Varanki, Karasjoki, Kautokeino, Nesseby, Porsanger ja Tana Norjassa
 • Kuolan, Lovozeron ja Petsamon piiri sekä Nikkelin kaupunki Venäjällä
 • Kiiruna Ruotsissa.

1.2. Kilpailu on käynnistynyt 27.4.2018 ja päättyy 30.9.2018.

 1. KILPAILUKUVAT

2.1 Osallistujat lähettävät kuvansa sähköpostiosoitteeseen info (at) northcouncil.net Viestin enimmäiskoko liitteineen on 32 MB. Kuviin tulee liittää lyhyt sanallinen kuvaus, joka on vähintään 10 ja enintään 40 sanan mittainen.  Mukaan on liitettävä kuvaajan nimi, asuinpaikka ja tarkka kuvanottopaikka. Kuvat voidaan laittaa sanallisen kuvauksen kanssa järjestäjän web-sivuille. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hylätä kilpailuun osallistuminen, mikäli vaaditut tiedot ovat puutteellisia.

2.2 Kukin osallistuja saa lähettää yhden kuvan, mutta hän voi vaihtaa kuvaa korkeintaan kolme kertaa ennen kilpailun päättymistä.

2.3 Kuvan on oltava osallistujan itsensä ottama.

2.4 Kuvaa vääristävä digitaalinen käsittely ei ole sallittua. Ainoastaan perusmuokkaukset sallitaan,  kuten terävöinti, kontrastin säätö, yksinkertainen rajaus tai perustehosteet ja -suodattimet.

2.5. Kuvien viimeinen lähettämisaika on 30.9.2018 ennen klo 23.59  Suomen aikaa. Kilpailuun voi osallistua myös ennen 27.4.2018 otetuilla kuvilla.

 1. TEKIJÄNOIKEUDET/IMMATERIAALIOIKEUDET

3.1 Jokaisen lähetettävän kuvan tulee olla alkuperäinen, aiemmin valokuvakilpailuissa julkaisematon ja osallistujan itsensä ottama. Osallistujalla on oltava tekijänoikeudet kuvaan.

3.2 Osallistujalla säilyvät tekijänoikeudet kilpailuun lähettämiinsä kuviin.

3.3 Osallistujan lähetettyä kuvansa kilpailuun hänen katsotaan antaneen Pohjoisten rajakuntien neuvostolle ja sen jäsenkunnille oikeuden  käyttää kuvaa painotuotteissa ja sähköisessä mediassa maksutta valokuvakilpailun edistämistarkoituksessa ja kilpailun voittajien julkistamisessa. Muusta käytöstä sovitaan aina erikseen osallistujan kanssa.

 1. PALKINNOT

4.1 Palkinnot eivät ole siirrettävissä eivätkä vaihdettavissa rahaan tai luontaissuorituksiin. Ensimmäinen palkinto on Rajala Pro Shopin 400 euron lahjakortti, toinen palkinto 250 euron lahjakortti ja kolmas  150 euron lahjakortti. Hintoihin sisältyy Suomen arvonlisävero, jota ei voida vähentää eikä korvata. Järjestäjä maksaa asianmukaiset verot viranomaisille.

4.2 Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muuttaa tai vaihtaa kilpailun palkintoja  ja/tai muokata kilpailun sääntöjä tarpeen vaatiessa ilman etukäteisilmoitusta.

4.3. Järjestäjä huolehtii palkintojen tilaamisesta ja toimittamisesta voittajille.

4.4 Järjestäjä ei ole vastuussa palkintojen mahdollisista vioista. Niihin liittyvät  tiedustelut tulee suunnata palkintojen valmistajalle/jälleenmyyjälle.

 1. TUOMAROINTI JA KILPAILUN TULOKSET

5.1 Tuomaristo valitsee voittajakuvat ja heidän päätöksensä on lopullinen.  Valintaprosessiin tai päätöksentekoon liittyvää viestintää ei tulla käymään.

5.2 Tuomaristo  arvioi kuvat  seuraavien kriteereiden pohjalta:

– Taiteellisuus ja visuaalisuus

– Kilpailun teeman ilmentyminen kuvassa

– Omaperäisyys ja luovuus

5.3 Tuomaristo pidättää itsellään oikeuden olla jakamatta palkintoja, jos lähetetyt kuvat eivät täytä tässä asiakirjassa mainittuja vaatimuksia.

5.4 Kilpailun tulokset julkaistaan sivulla https://northcouncil.net  ja voittajille ilmoitetaan tuloksista sähköpostitse.

 1. SÄÄNTÖJEN HYVÄKSYMINEN

6.1 Lähettämällä kuvan kilpailuun osallistujan katsotaan hyväksyneen kilpailun säännöt ja katsovan ne itseään sitoviksi.

6.2 Järjestäjä harjoittaa asiaankuuluvaa huolellisuutta kuvien keräämisessä, valinnassa ja säilytyksessä, eikä sitä voida pitää vastuussa kuvien katoamisesta, varastamisesta tai tuhoutumisesta.

 1. KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ

7.1 “Pohjoinen luonto” –valokuvakilpailun järjestää Pohjoisten rajakuntien neuvosto.